De mooiste keukenspoelbakken voor elke keuken

Natuurlijk bepalen de keukenfronten en het aanrecht voor een groot deel de uitstraling van uw keuken, maar ook de spoelbak draagt zeker bij aan de stijl en sfeer van uw keuken. Als u plannen heeft voor een keukenrenovatie, is het dan ook zeker belangrijk om goed stil te staan bij de keuze van uw keukenspoelbak en hoe u deze in het aanrecht wil laten installeren. Hier leest u meer over de uiteenlopende mogelijkheden.

Verschillende vormen en maten spoelbakken

Ten eerste moet u natuurlijk kiezen voor de vorm en het formaat van uw nieuwe keukenspoelbak. Heeft u een ruime keuken? Dan is een dubbele spoelbak vaak aan te raden. Enkele spoelbakken zijn natuurlijk geschikt voor elke keuken. Een elegante ronde spoelbalk, een strakke vierkante met scherpe lijnen of juist een rechthoekige met afgeronde hoeken? Bij Wilco Klunder uit Noordscheschut kunt u kiezen uit al deze mogelijkheden.

Spoelbakken van kunststof, keramiek en rvs

Keukenspoelbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: kunststof, rvs en keramiek. Kunststof is erg voordelig en makkelijk schoon te houden. Keramiek heeft een luxe uitstraling, maar is dan ook duurder. Het populairste materiaal voor een spoelbak is rvs. Dit is betaalbaar en sterk, en past bij vrijwel elk interieur. Dit materiaal krast wel snel. In een moderne keuken staat een spoelbak van rvs prachtig, en bij een boerenkeuken in ouderwetse Engelse stijl is een keukenspoelbak van keramiek als echte blikvanger eigenlijk onmisbaar.

Opbouw-, inbouw- of onderbouwspoelbak

Keukenspoelbakken kunnen op drie manieren geplaats worden in het aanrecht. Een opbouwspoelbak ligt bovenop het aanrecht. Hierbij ontstaat een klein randje. Deze spoelbak zie je vooral in goedkopere keukens. Voor een chique uitstraling kies je een onderbouwspoelbak. Deze spoelbak wordt netjes onder het aanrecht verwerkt. Er is dus geen sprake van een zichtbare rand. De derde optie is de inbouwspoelbak: hierbij ligt de rand van de spoelbak op dezelfde hoogte als het aanrecht. Ook dit ziet er erg netjes uit.

Zoekt u een spoelbak voor uw nieuwe keuken? Neem contact op met Wilco Klunder uit Noordscheschut om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Wij komen graag bij u langs om u vrijblijvend te adviseren!